Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - Magnetar

Pagini: [1]
1
Vanzari / Vand plante easy(Bucuresti)
« : Aprilie 07, 2014, 09:18:37 pm »
Plante rarite din acvariul comunitar (nu au alge sau alti paraziti) 2 lei firul
Tel 0726246331
Bucuresti

2
Pentru incepatori / Re: Surse vietuitoare sanatoase
« : Ianuarie 07, 2013, 12:38:25 am »
Cu plantele am rezolvat vezi sectiunea "sa ne cunoastem" unde e prezentat acvariul la o luna de la start

3
Pentru incepatori / Surse vietuitoare sanatoase
« : Ianuarie 06, 2013, 02:39:46 pm »
Salut

Va rog sa-mi recomandati surse de incredere de pesti ,melci ,creveti (animale sanatoase ,aclimatizate etc) in Bucuresti
Poate cream o lista cu petshopuri si crescatori la care se poate apela cu incredere.
Multe surse pe care le cunosteam sau le-am gasit pe forumuri au disparut .Oricum o baza de date actualizata ar fi utila pentru multi incepatori.

4
Natural / Re: Acvarist reciclat
« : Ianuarie 06, 2013, 12:02:38 am »
Status acvariu 05.01.13

Acvariul meu are o forma neobisnuita 2700Lx600hx300l (mm)=480l brut;aproximativ 400l net.

Substrat pietris 3-8mm (margaritar de la materiale constructii),fara substrat fertil.Substratul a fost spalat pe sita apoi dezinfectat cu hipoclorit de sodiu apoi spalat din nou.Strat pe fundul acvariului 5cm fata si 7cm spate.

Iluminare 2x36W Philips 765 si 2x36W fluora 77 (Osram). Program: 4h pornit+4h oprit+6h pornit+ 10h oprit.

Am cumparat plante : Valisneria americana, Lagaroshipon major, Blyxa japonica, Ceratopteris cornuta,  Najas guadalupensis,  Mayaca fluviatilis,  Hemianthus micranthemoides, Limnophilla sesiflora, Hygrophilla polysperma rosavering, Ludwigia repens, Cryptocoryne pontederiifolia, Bacopa caroliana (momentan Blyxa merge :) si Cryptocoryne stagneaza restul cresc dar nu foarte repede)

Fertilizare :Ferropol si Ferropol 24 conform instructiuni

Am plantat si am umplut acvariul ½ cu apa pentru iluminare mai buna(inca nu aveam filtrare) pentru o saptamana.

Am cumparat trei filtre Hailea HL BT 1000 am eliminat materialele filtrante din ele, unuia din filtre i-am facut o extensie dintr-un filtru de apa de 1.5l si le-am umplut cu Matrix (3l).

Am umplut complet acvariu cu apa , am dat drumul la filtre(curentii de apa se simt usor pana la fundul acvariului astfel incat nu prea sunt resturi pe fund), am adaugat JBL Denitrol 50 ml apoi zilnic 10 ml pana am terminat flaconul (100ml), am adaugat zilnic putina mancare (fulgi Tetramin). Apa a devenit laptoasa(de la bacterii).Dupa o saptamana si jumatate a aparut o invazie de alge Fuzz.

Dupa doua saptamani de la pornire filtrare si insamantare cu bacterii am inceput sa bag pesti: 5 Cory apoi 4 Hoplo , 2 Molly(atatia am mai gasit) , 4 SAE. La trei saptamani pestii se comporta aparent O.K. , au mancat toate algele de pe plante (nu si pe cele de pe geam),apa e tot laptoasa.

Am in acvariu melci maidanezi genul Physa inca de la inceput (probabil de pe plante) dar acestia nu s-au inmultit inca exagerat.

Am test doar pt NO3(de la JBL) ,la doua saptamani 1mg/l ,la trei saptamani 1mg/l, apa este complet inodora (daca o vezi si o mirosi in cana nu-ti dai seama ca e apa din acvariu). Ori nu a pornit ciclul N prea hotarat ori plantele halesc toti compusii cu N ori Matrixu pe bune stimuleaza denitrificarea.

Am observant ca plantele cresc in salturi (si algele par mai vioaie) imediat dupa introducerea saptamanala de Ferropol. Nu am facut inca nici un schimb de apa.

intentii:

Astept sa vad daca va creste NO3 repede la un moment dat din ciclul N(daca da ma hotarasc daca raman pe fertilizare JBL sau trec pe DIY macro si micro , daca nu trec sigur pe DIY macro si micro)

Dupa o perioada (stabilizare) o sa incerc CO2 de bomba cu indicator permanent de pH

La capitolul vietuitoare  vreau sa completez echipa de curatenie cu 4 Oto , daca o iau razna melcii iau niste asasini. La un moment dat populatia de baza vor fi pestii de banc ca Zebrele , Neonii, Bleherii care cred ca se preteaza cel mai bine la geometria acvariului meu. Plantele le voi selecta in functie de posibilitatile acestora de adaptare la conditiile pe care le voi putea asigura in acvariu si aspect.

Daca aspectul laptos al apei nu este de la “tineretea” acvariului ci de la microparticulele de resturi care se formeaza in acvariu si sunt mentinute permanent in suspensie de curentii de apa o sa fac ceva si pentru o filtrare mecanica.

Schimburile de apa as vrea sa le fac cat mai rar ,intervalul urmand sa-l stabilesc prin masuratori de NO3(intervalul de timp dupa care NO3 devine mai mare de 50mg/l).

5
Cereri / Fertilizanti DIY
« : Decembrie 16, 2012, 03:54:54 pm »
Face cineva fertilizanti DIY ? Sunt interesat .(ma sparg la buzunare fertilizantii de firma).

6
Hrana / daphnia, rotiferi vii
« : Decembrie 09, 2012, 11:14:15 am »
Cred ca Daphnia si Rotiferii vii sunt foarte utili in alimentatia pestilor cat si in controlul algelor si sursa de amoniac la cicarea acvariului.
Fiind incepator nu cunosc sursele desponibile in Bucuresti de diverse necesare in ale acvaristicii.
Va rog daca cunoasteti Piata,petshop,crescator,pasionat de la care sa pot achizitiona in caz de nevoie Daphnia si/sau Rotiferi vii va rog sa-mi comunicati.

7
Natural / Acvarist reciclat
« : Decembrie 02, 2012, 08:42:03 pm »
Va salut pe toti
Sunt un inginer chimist de varsta frageda (42 ani) ,casatorit cu 2 copii (baieti). :D
Cand eram pusti am avut un acvariu de 100l care era plantat cu bradis si era populat cu vivipari (toata gama accesibila atunci). :shock:
In zilele noastre mi-a picat din cer un acvariu de 500l spre incantarea copiilor si a mea recunosc :thumbup:
Dupa ce am invins reticenta nevestii :hammer:  :wtf: purced la treaba:Voi cumpara zilele astea filtru(filtre) si ma voi apuca de ciclat acvariu cu plante in el (fara pesti),co2 bombe(3-4).Peste o luna doua voi incepe sa bag pesti (probabil blajini si easy).
Toate cele bune

8
Cereri / daphnia, rotiferi vii
« : Decembrie 02, 2012, 07:47:23 pm »
De unde pot face rost de daphnia si de rotiferi vii (de cultura nu de garla)? Bucuresti

9
Cereri / cumpar plante de mijloc si de fundal
« : Decembrie 02, 2012, 07:45:28 pm »
Pun la cale un acvariu 500 l am nevoie de multe plante (easy, mediu) vor avea fertilizare si co2 din bomba
Bucuresti

Pagini: [1]