Acvariul.ro - Forum

Apa dulce => Apa => Subiect creat de: torent din Martie 22, 2016, 08:48:22 am

Titlu: CO 2 - ul
Scris de: torent din Martie 22, 2016, 08:48:22 am
   Bioxidul de Carbon e un acid .
Dupa 1990 s-a incercat fara succes redenumirea in Dioxid de Carbon ,dar cum bine spunea un fost Presedinte " Bicicleta are 2 roti ,
asa si CO2-ul are 2 atomi de Oxigen ".

Acesta e format dintr-un atom de carbon și doi de O. El e o anhidridă labilă a acidului carbonic (CO2.H2O ~ H2CO3),
un compus chimic rezultat din oxidarea carbonului ,de origine organică in general .
Acest gaz e incolor si se dizolva usor in apa ,cu ajutorul unui difuzor ( reactor ).

In acvacultura e folosit ca principalul Nutrient al Biotopului .Deasemenea ,CO2 - ul ajuta la acidularea apei si in stoparea dezvoltarii algelor nedorite .

   Lipsa CO2 - ului e de obicei cel mai mare necaz in acvariile plantate . Concentratia CO2-ului poate fi deficitara si datorita barbotarii apei .
In sistemul de circulare a apei ( pompa ,filtru ),fluidele trebuiesc miscate cu echilibru .
Filtrarea dulcicola se recomanda a fi reglata la aprox. de 5 - 10 ori pe ora ,flwo mai mare decat cantitatea de apa .
Pentru unele vietati acvatice de ses ,un curent cu debitul de 5 Litri / h . poate fi prea mult . Pentru alte specii de munte :10 L /ora ,poate fi un flux mic .
   Unele injectoare sparg in apa gazul in particule fine ,din alte difuzoare apa extrage singura gazul . Alte reactoare plimba bulele de CO2 ,
pana se dizolva complet la un debit de o bula / 5 secunde . Kitul JBL recomanda 10 bule / minut .
Pentru ca toata apa acvariului sa fie imbogatita cu Bioxid de carbon ,in general e bine sa avem un Nivel al CO2-ului intre 20 – 30 ppm .
Multumim Aquariumplants (http://www.aquariumplants.co.za/co2.htm)  :)
Titlu: Re: CO 2 - ul
Scris de: atmaro din Martie 23, 2016, 08:55:44 pm
 :) ;)Cum calculezi  filtrarea la un acvariu de  65 l (debit real filtru extern e 901 JBL 450l/h cu tot cu medii filtrante  si 900l/h fara medii filtrante ) . Adica pe ce nivel ti pompa sa mearga Ok asfel incat sa nu plimbe tot prin acvariu ? Eu daca dau la maxim pompa , zboara tot in acvariu. La Co2 am o bula pe secunda si vreau sa spun ca plantele cresc cu viteza au facut si pui . Am inteles ideea ta as vrea un link pt test ph,co2, nitrati , duritate de cumparat o solutie sau o banda  etc.... http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/eSHa_Aqua_Quick_Test
Titlu: Re: CO 2 - ul
Scris de: atmaro din Martie 23, 2016, 09:07:25 pm
Daca imparti 450/65 l acvariu e aproximativ 7 ori pe h , deci de 7 ori trece toata apa prin filtru la viteza maxima , daca fac asta se prabuseste tot in acvariu plus vivipari zboara pest tot prin toate geamurile. Asa ca folosesc filtrul la capacitatea minima  4-5 ori pe h uneori chiar 4 deci trec un pic de jumatatea puteri filtrului adica doar 260l /h asa ca sa am stabilitate in acvariu altfel nu mai sta plantele in el. Sunt multumit de filtrare
Titlu: Re: CO 2 - ul
Scris de: ciclid din Martie 26, 2016, 10:48:09 am
   Debitul unui curent de apa in acvariu e functie de anumiti parametri (http://forum.acvariul.ro/index.php?topic=2233.0) .Ma bucur pentru plante ,inseamna ca ai o lampa cu spectrul bun .
   Pentru a intelege chimia apei ,in primul rand stabilim fenomenul (http://forum.acvariul.ro/index.php?topic=183.0) pH ,kH si gH .
E greu sa-ti recomand o Marca de teste (http://forum.acvariul.ro/index.php?topic=2234.0) ,am folosit mai multe Branduri fara sa am surprize .