Multumesc mult, i-am facut loc exact unde mi-ai precizat, astept sa vina si floarea saptamana care vine sper pe luni ,marti .
Apropo tu cum ai scapat de alge sau care au fost metodele folosite de tine pt diminuarea drastica a algelor din acvariu?
Uite la ce m-am gandit eu:
1. Lumina mai putina doar 6 ore pe zi,
2. Schimburi dese de apa la 4 zile 20%,
3. Co2 o bula pe secunda ,
4. Tratament 4 saptamani la rand cu Easy Life AlgExit,crengute de salcie,apa oxigenata,neoane UV,
5. Geamuri curatare periodica manuala cu magneti,
6.mancare mai putina pestilor,
Ce alge am observat la mine :
Alga Bruna (Diatomele) care apare in special în acvariile noi si neechilibrate. Au aspect de pământ depus pe frunze si decoruri de culoare maronie, insa nu sunt atat de problematice. Cauze: Instabilitatea parametrilor apei, exces de siliciu, iluminare prea slabă.
Remedii: Rabdare, curatare manuala, brigada de curatenie formată din creveți Amano, pesti Otocinclus si melci Neritina.
Alga "Green Spot" se atașează atât pe decor cât și pe frunzele plantelor, în special în cazul plantelor cu creștere înceată cum ar fi Anubias.
Cauze: În majoritatea cazurilor apare atunci când nivelul fosfaților (PO4) este foarte scăzut. Remedii: Răzuire manuală, creșterea nivelului de PO4, melcii Neritina