Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Subiecte - ciclid

Pagini: [1] 2
1
Vanzari / Plante
« : Decembrie 12, 2019, 01:35:01 am »
  Vând la jumătate din preț, următoarele specii de plante: Ceratopteris, Cryptocoryne, Cyperus, Echinodorus, Hygrophyla Difformis, Pogostemon Octopus, Vallisneria Spiralis, etc.
  Telefon: 0727 336 985. Detalii în privat.
  Facebook



2
Aquascape / Școala de Aquascaping
« : Octombrie 12, 2019, 08:33:15 am »
   Luna aceasta se va deschide prima Școală de Aquascaping din România.
   Vom avea 7 echipe cu mentori și studenți care vor concura între ele. Prima etapă s-a încheiat, finala va avea loc anul viitor. Succes participanților  :)
   
   Acvariul lui Raul mai participă la încă un concurs, el e mentorul echipei noastre.

3
Pesti / Un ciclid fabulos
« : Iunie 16, 2019, 03:40:45 am »
  Pestele incas e denumirea populara al acestei specii de ciclid. Tahuantinsuyoa Macantzatza poate fi gasit in raurile Aquaytia si Huacamayo din Peru. Aceste ape sunt foarte limpezi si provin numai din panza freatica si precipitatii. In 1986 Sven Kullander a facut descrierea acestei specii, care depaseste rareori lungimea de 10 cm.

 

  Facebook

4
Aquascape / RHC
« : Ianuarie 21, 2019, 02:13:08 am »
  Va salut* Ieri am fost in Rezervatie sa caut copaci in miniatura pentru primul nostru Hard scape 100 Litri, am vorbit si cu Dan Hincea de la acvaconcept.ro .
Ceva bolovani am. Am cautat un morman de crengi uscate, dar pentru ca nu am gasit am vorbit cu omul Parculuinatural Robert .
Sa vedem ce o sa gaseasca el in Vacaresti sau in imprejurimi ...
Ofer recompensa celui care-mi poate da o idee, ceva! Banuiesc ca nu gasesc de cumparat asa ceva. Imi plac copacii lui Filipe Oliveira , m-am inspirat si din editia recenta RAC , avem un coleg Dan  mare meserias.  Aquaticnature

 


5
Stiri / Record european la Crap
« : Octombrie 01, 2018, 09:54:29 am »
   
   

   Un pește de 71 de kilograme este Noul record european la Crap .
A fost capturat recent dintr-o baltă de lângă București, după 2 ore și jumătate de “tratative” între monstrul apelor și un pescar norocos.
   Sfârșitul lunii septembrie e considerat final de sezon pentru capturile mari, așa că acest weekend înseamnă ultima șansă pentru pasionați să prindă în cârlig pești de palmares.
În timp ce amatorii încheie anul pescăresc cu o petrecere, profesioniștii promit să rămână la undiță până pe 30 decembrie.
   Organizatorul concursului Vlad Parfene : ”L-am cântărit de faţă cu toţi pescarii şi cântărea 71 de kg în cap! Este un record cel puţin în Europa, nu ştiu dacă în Asia... Din momentul în care a înţepat peştele şi până când a ajuns în saltea, a durat 2 ore şi 10 minute.”
   De acum încolo, doar pasionaţii rezistă pe malul balţii. Vin nu doar cu recuzita, ci şi cu norocul de acasă şi dau 100 de lei, în speranţa că vor aduna cele 6 kg de peşte cu care pot pleca acasă.  Sursa : Stirile ProtvAquanature

6
Ponduri eco. / Lacul cu Roua cerului
« : Septembrie 02, 2018, 06:37:50 am »
  Lacul se întinde pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, are o adâncime de şapte metri şi s-a format în urma unei alunecări de teren.Aflat în Rezervaţia Naturală Cheile Nărujei, în Munţii Vrancei, Lacul Negru, cunoscut şi sub numele de ”Lacul cu plămână”, după denumirea populară a unei plante cu proprietăţi terapeutice, dăinuie de secole într-o zonă aproape necunoscută de către om şi puţin exploatată din punct de vedere ştiinţific.
  Prezenţa omului în acel loc este redusă din cauza traseului dificil, care trebuie parcurs pentru a ajunge în rezervaţie, astfel că din fericire în perimetrul respectiv încă se păstrează peisajul sălbatic. Lacul se află înconjurat de o zonă montană cu văi, chei, luciu de apă, turbă şi pajişti, adăpostind o mare varietate de floră şi faună specifică. Puţinii turişti care îndrăznesc să ajungă acolo sunt fascinaţi de apele care coboară de pe versanţii munţilor spre fundul depresiunii.Peisajul este dominat mai ales prin prezenţa câmpurilor de pietre.
  Dincolo de pădure se află teritoriul ariei protejate, unde izvorăşte pârâul Lacul Negru, afluent de stânga al Nărujei. Ocupând o suprafaţă de aproximativ un hectar, Lacul Negru este alimentat în permanenţă de izvoare proprii, precum şi de un izvor cu totul aparte provenind din grohotişurile Dealului Negru, constituind practic cel mai important şi caracteristic element hidrografic şi de habitat al ariei protejate. Jumătate din lac este ocupat de turbă.Denumirea de Lacul Negru vine de la întunericul pădurii de Molid ce se reflectă în apele Lacului Negru. Localnicii îl ştiu însă de „Lacul cu plămână”, pentru proprietăţile curative în bolile de plămâni ale unei plante, numită Trifoişte, care creşte aici.
 

  Aproape jumătate din suprafaţa lacului este acoperită de o turbărie activă, ancorată în special de malul stâng. Restul, constituie un plaur plutitor în grosime de până la un metru, sub care se găseşte apă. Peştii nu au nicio şansă de supravieţuire în acest lac deosebit de curat, din cauza unor specii de tritoni care curăţă orice formă de viaţă din apă.Regimul termic al zonei este influenţat de gradul de acoperire a terenului cu vegetaţie. O mulţime de plante rare se pot întâlni în turbăria de la Lacul Negru. Cea mai reprezentativă este „Drosera Rotundifolia”, popular denumită Roua Cerului, o plantă carnivoră rar întâlnită în ţară şi mai ales în lume .Ea poate consuma aprox. 50 de insecte pe an. Poate fi uşor recunoscută după florile de culoare albă şi îndeosebi după frunze, care au pe suprafaţa lor numeroşi peri glandulari cu rol în digerarea insectelor.Perisorii, numiţi şi tentacule, secretă substanţe lipicioase care se adună sub formă unor picături strălucitoare de rouă, de unde vine şi denumirea plantei.
  Accesul la Lacul Negru se face prin DJ 205D Focşani – Nistoreşti – Herăstrău şi apoi pe drumul forestier din lungul Văii Narujei până în zona bazinului de recepţie “Izvoarele Narujei”.
  Aquatic Nature .Sursa :Adevarul.ro

7
Ponduri eco. / Cele mai misterioase Lacuri
« : Iunie 25, 2018, 12:55:05 pm »
  Top 5 cele mai misterioase Lacuri din Romania
  Cum s-a format Lacul Dracului si de ce veneau femeile la Sfanta Ana .
  Legendele locale şi misterele din jurul lor au crescut faima unora dintre cele mai frumoase lacuri din România. Printre ele se numără Lacul Bucura din Retezat, Lacul Roşu şi Lacul Sfânta Ana.O mulţime de lacuri din România au devenit faimoase pentru frumuseţea şi misterele care le învăluie povestea. Iată câteva dintre acestea:
  Lacul Dracului – se află în aproiere de Cheile Nerei din Caraş Severin şi este considerat cel mai mare lac carstic din România, fiind situat la intrarea într-o peşteră.

Iniţal, lacul cu o suprafaţă de 700 de metri pătraţi era subteran, însă tavanul peşterii s-a prăbuşit lăsând la iveală apele albastre verzui, într-o privelişte spectaculoasă. O legendă locală spune că în lac s-ar fi aruncat însuşi Diavolul, după ce a pierdut un rămăşag cu un cioban. Localnicii susţineau că lacul nu are fund, iar scăldatul în el este extrem de periculos, din cauza tunelurilor care ar fi existat sub ape.
  Lacul Sfânta Ana – apele din vulcan căutate pentru dragoste Lacul Sfânta Ana, aflat în apropierea staţiunii Tuşnad, este singurul lac vulcanic din România. S-a format pe fundul craterului unui vulcan stins din Masivul Puciosu, la altutudinea de 946 de metri. Nu are izvoare, astfel că îşi completează apele din precipitaţii. Potrivit legendelor locale, lacul Sfânta Ana era frecventat de tinerii aflaţi în căutarea perechii. De asemenea, la capela din vecinătatea sa veneau în pelerinaj femeile care îşi doreau să aibă copii. Recent, scăldatul în apele Lacului Sfânta Ana a fost interzis.
  Lacul Roşu – misterul formării lacului din munţi Lacul Roşu s-a format în urma unui cutremur înregistrat în 23 ianuarie 1838. Atunci, un versant din apropierea Cheilor Bicazului s-a prăbuşit, formând un baraj natural pentru ape, la apropae 1.000 de metri altitudine. Pădurea de brazi din valea inundată atunci s-a pietrificat şi oferă în prezent un decor impresionant pe lângă cel al apelor roşiatice. Lacul din Munţii Hăşmaşul Mare a mai purtat numele Lacul Ucigaş. O legendă locală spune că alunecarea de teren care a dus la formarea sa ar fi nimicit un sat întreg, iar apa adunată în ar fi fost înroşită de sângele localnicilor.
  Lacul Techirghiol – cel mai mare lac salin cu nămol tămăduitor Lacul Techirghiol, din vecinătatea oraşului Constanţa, este cel mai mare lac salin din România, însă este mai cunoscut pentru proprietăţile terapeutice ale nămolului său. O legendă a lacului de la Marea Neagră vorbeşte despre turcul Tekir Efendi, care se vindecase de bolile bătrâneţii după ce căzuse cu murgul său în nămolul lacului. Aflând puterea miraculoasă a acestuia, bătrânul a hotărât să îşi ridice o colibă pe mal şi să trăiască acolo pentru tot restul vieţii. Cu timpul, tot mai mulţi oameni au aflat despre nămolul din baltă care tămăduia durerile de oase şi au început să vină la lacul lui Techir.
  Lacul Bucura – este cel mai mare lac glaciar din ţară şi unul dintre cele mai frumoase lacuri din Retezat, masivul împodobit cu peste 50 de lacuri, tăuri şi ochiuri de apă, formate în căldările munţilor.

  Bucura are o suprafaţă de aproape nouă hectare şi se află la peste 2.000 de metri altitudine, la poalele celor mai înalte vârfuri ale Retezatului. O legendă spune că pe vremuri aici trăiau uriaşi, care îşi coborau braţele în munte făcându-şi „căldări" adânci din piatră în care se aduna apa, iar ei îşi potoleau setea aici, după luptele sângeroase. Fiinţele misterioase au săpat astfel în munte, formând Lacul Bucura şi Lacul Zănoaga. După ce au sorbit uriaşii apa, au sărit mai mulţi stropi şi astfel s-a format o mulţime de tăuri în jurul celor două lacuri.
  Sursa : Ziarul Adevarul .

8
Ponduri eco. / Rezervatia Vacaresti
« : Mai 04, 2016, 08:29:04 am »
   A venit primavara in Parcul Natural  ,iar fauna pasareasca va inbogati Natura cu o noua paleta cromatica . O simfonie in continua schimbare de tonuri ,
va incerca sa acopere larma unei jungle de beton .
   Iubitorii de fotografii sunt in largul lor in aceasta oaza de verdeata . Best photo : Dragos Asaftei  .

9
Apa / Chimia apei
« : Martie 26, 2016, 03:04:16 pm »
   Despre pH si duritate am citit in postarea lui Miky ,iar despre CO2 avem aici un topic .
Temperatura apei poate fi citita usor cu ajutorul unui termometru .Acest parametru poate fi modificat cu un incalzitor sau
cu un racitor .Celelalte caracteristici se afla cu ajutorul unor teste .
   Cand ape e mai dura ea nu face spuma ,de ex. la spalatul rufelor folosesti mai putin detergent daca ai apa de ploaie care e acida .
Creta care ramane pe geamul acvariului dupa ce apa se evapora ,e precipitatul carbonatului de calciu care functie de cantitate ,
arata duritatea apei .

   Testarea apei se face cu ajutorul truselor din comert .Sunt diferite Branduri dedicate acvaristicii ,
care ne ofera toata gama de teste ,fiecare kit va fi insotit de instructiuni .


10
Hardware / Circulatia apei
« : Martie 26, 2016, 10:44:49 am »
   Apa dintr-un acvariu trebuie sa circule cu un debit prestabilit ,pe orizontala dar si pe verticala .
Pentru acest lucru folosim pompe de aer ,pompe de apa ,filtre si incalzitoare .

 - Pompa de aer poate fi si cu baterie sau cu para de cauciuc ,pentru barbotare la transportul pestilor de ex .
Membrana si supapele ei trebuiesc curatate periodic pentru o buna functionare .Ea se pozitioneaza deasupra nivelului apei ,
pentru a nu risca un retur accidental .In acelasi scop se poate folosi o supapa antiretur .
   Cu ajutorul unui mediu filtrant ,P.de aer se foloseste si la mentinerea unei ape curate .
   In acvariile plantate unde CO2 -ul nu trebuie risipit ,P.aer poate lipsi sau sa functioneze cu ajutorul unui temporizator ,
doar noaptea sau ocazional .
   Duza care sparge aerul in apa ,poate fi mascata in partea din spate a substratului ,aducand 3 avantaje :
Aereaza biotopul ,creeaza o perdea decorativa si ajuta bacteriile aerobe din substrat .
   P.aer e un accesoriu folosit si la introducerea automata in apa a nauplilor de Artemia .

 - Pompa de apa poate fi interna sau externa ,cu sau fara mediu filtrant .Unele pompe pot sa injecteze aer.
P.apa interna e mai economica si mai usor de intretinut .Cea externa e varianta profesionala pentru ca nu ocupa spatiul din acvariu .
Persoanelor carora le place susurul apei le sunt dedicate P.cu filtru Cascada .
   In acvariile cu pretentii ,in special cele recifale ,e folosita si Pompa de valuri .Ea poate avea senzor de lumina ,
care micsoreaza noaptea debitul .Poate lucra prin controller in tandem cu alta P.V. ,daca acvariul e mare .
   Pompa de flow genereaza un curent constant de apa si e uzuala mai ales in sistemul cu apa sarata .
Fluxul apei poate fi orientat diferit in timp ,la unele tipuri de P.F. ,imitand circulatia periodica a apei functie de maree :Flux / reflux .

 - Incalzitorul poate fi cu sau fara termostat .
Datorita diferentei de temperatura generate de incalzitor ,se creeaza o mica circulatie a apei .Asa cum in cuptorul cu microunde
se intalneste fenomenul de Convectie ,la fel si in acvariu .Parapantistii folosesc acelasi fenomen ,
pentru a se mentine cat mai mult timp in aer .Incalzitorul de substrat genereaza o convectie utila pentru vegetale si filtrare .

   Pentru a nu scoate inutil Bioxidul de carbon necesar in fotosinteza ,circularea apei trebuie facuta cu echilibru .
Astfel ,pentru acvariul dulcicol se recomanda un flux reglat la aprox. de 5 - 10 ori pe ora ,flow mai mare decat cantitatea de apa .
Pentru unele vietati acvatice de ses ,o circulatie a apei cu debitul de 5 Litri / h . poate fi cam mult .
Pentru alte specii montane sau oceanice :10 L /ora ,poate fi un flux mic .
   Intr-un acv. cu pesti bolnavi sau tineri si coloana vertebrala fragila ,vom avea pana la 4 Litri / ora debit apa ,la un Litru/acvariu .
Circulatia apei trebuie distribuita gen ploaie la tur si cu un sorb suficient de mare la retur ,
pentru pestii mari care isi mentin greu flotabilitatea :Carasi ,Discus ,etc.

11
Galerie poze / Postare Foto
« : Martie 08, 2016, 07:03:36 am »
   Pentru a posta cu succes o fotografie pe site-ul nostru ,trebuie ca mai intai aceasta sa fie luata dintr-un Album personal .
Albumul poate fi Specific Photo sau un Portal de socializare .Daca nu reusesti nici din a doua incercare trimite-mi un mesaj privat .
Se da clic pe primul buton stanga cu Monalisa ,apoi se introduce copy-paste link-ul specific intre cele 2 paranteze drepte .
Prima si ultima paranteza trebuie sa fie dreapta .Eu am pus prima si ultima paranteza rotunda la linkul explicativ ,ca mostra .
La Previzualizare trebuie sa apara poza  :

 Ex . :     (img]https://lh3.googleusercontent.co/exemplu 001.jpg[/img)  .  Succes *


12
Concurs / 2016
« : Februarie 28, 2016, 06:14:16 am »
      S-a dat startul la Aqua Design Contest  ;)

13
Aquascape / Acvariu biotop
« : Februarie 15, 2016, 06:09:34 am »
    :)  Pe parcursul evolutiei ,indiferent de habitat ,natura a reusit sa creeze anumite simbioze intre vietuitoare .
Functie de mediu : rece-cald ,acid-alcalin ,compozitie geo ,etc. rezulta un numar nelimitat de Biotopuri naturale .
Daca vorbim de Biotopuri artificiale ,termenul e usor derutant ,deoarece aici intervine mana omului .
In general acvaristii cauta sa imite un anumit biotop natural : mediul ,decorul si vietatile ( pesti ,vegetale si nevertebrate ),
formeaza astfel o planseta ,ca sa zic asa . Apoi urmeaza inspiratia Aquascaper-ului pentru alegerea unei teme .  ;)



14
Pesti / Temperamentul
« : Februarie 13, 2016, 02:03:12 am »
    :) Pestii au personalitati diferite,fiind maiestosi,solitari,strengari sau amuzanti,etc.
Asigurati-va intotdeauna ca pestii dumneavoastra sunt compatibili inainte de a-i introduce in acvariu,deoarece unele specii au un pronuntat comportament teritorial.
Toti pestii exotici sufera de stres si devin agitati daca teritoriul lor nu este suficent de mare.
Speciile care isi delimiteaza propriul teritoriu sunt intotdeauna usor iritabile si ii deranjeaza pe ceilalti pesti din cauza luptelor teritoriale.
Numarul de pesti din fiecare specie este,de asemenea foarte important,unii simtindu-se confortabil in perechi,in timp ce altii doar in bancuri.     


15
Servicii / Network
« : Ianuarie 09, 2016, 10:07:31 am »
  Va salut *Pasionatii de aquadesign care doresc sa intre in reteaua noastra ,pot gasi oportunitatea unor colaborari care sa faciliteze schimbul de pesti,plante,vanzari,etc.
Deasemenea,cine are disponibilitatea de a-si transforma acest hoby intr-un job,poate sa ne contacteze.
Valoarea unei echipe este mai mare decat suma valorii oamenilor ei.
Si noi dorim sa ne asimilam unui alt grup de acvaristi profesionisti.Astfel responsabilitatile se pot imparti,crescand calitatea serviciilor.
Asteptam cu interes mesajul tau!... 


Pagini: [1] 2